Polityka prywatności

Polityka prywatności

Informujemy, iż opisane w zakładce „Polityka Prywatności” zasady dotyczące ochrony danych osobowych mają na celu wyjaśnić i uregulować ogół zagadnień związanych z przetwarzaniem danych osobowych osób odwiedzających stronę www.wooldreams.pl,  korzystających z tej witryny i dokonujących zakupów w sklepie WoolDreams prowadzonym przez IMPCOM Agnieszka Kunik.

Dane osobowe

  1. Dane osobowe Klientów przetwarzane są przez Sklep WoolDreams w celu prowadzenia sklepu, a w szczególności obsługi procesu logowania, zapewnienia sprawnego funkcjonowania Sklepu oraz w celu umożliwienia realizacji Zamówienia.
  2. Podanie przez Klienta danych osobowych przy składaniu Zamówienia jest dobrowolne. Informujemy, iż niepodanie danych osobowych wymaganych w formularzu Zamówienia uniemożliwia złożenie Zamówienia w Sklepie WoolDreams.
  3. Każdy z Klientów ma prawo do wglądu, poprawienia lub usunięcia swoich danych osobowych z serwisu WoolDreams. W tym celu należy zwrócić się do Sklepu WoolDreams wysyłając maila na adres: sklep@wooldreams.pl
  4. WoolDreams zastrzega sobie prawo ujawnienia wybranych informacji dotyczących Klienta właściwym organom bądź osobom trzecim, które zgłoszą żądanie udzielenia takich informacji, w oparciu o odpowiednią podstawę prawną oraz zgodnie z przepisami obowiązującego prawa. Poza ww. wymienionymi przypadkami informacje dotyczące Klienta nie zostaną ujawnione.

 

Jeżeli nie wyrażasz zgody na przetwarzanie danych w sposób wskazanych w zakładce „Polityka prywatności” oraz adekwatnych dokumentach na stronie www.wooldreams.pl prosimy Cię o zaprzestanie korzystania z niniejszej witryny.

 

Bezpieczeństwo

  1. Zapewniamy iż firma IMPCOM Agnieszka Kunik przestrzega restrykcyjnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Dane osobowe, zamówienie i informacje o płatnościach są chronione przed dostępem osób nieupoważnionych przez techniczne systemy bezpieczeństwa i dodatkowe systemy uprawniające z zachowaniem najwyższych standardów. Dotyczy to zarówno zapisywania ich
    na serwerach jak i transferu danych. Sklep WoolDreams nie sprzedaje ani nie udostępnia nikomu informacji o Klientach sklepu. Zbierane informacje są niezbędne do obsługi zamówienia złożonego w sklepie WoolDreams.
  2. W celu realizacji zamówienia sklep może przekazać dane Klienta firmie kurierskiej lub operatorowi systemu płatności on-line, a więc podmiotom, z którymi Sklep współpracuje w tym zakresie. W przypadku płatności on-line i za pomocą karty kredytowej obsługę klienta przejmuje Blue Media S.A.. W tym przypadku tylko system Blue Media S.A. zna i jest odpowiedzialny za dane podane w jego formularzach. Formularze Blue Media S.A. znajdują się na jego serwerze i są w odpowiedni oraz bezpieczny sposób szyfrowane.

 

Administrator danych

  1. Administratorem danych osobowych jest firma IMPCOM Agnieszka Kunik, z siedzibą przy ul. Smardzowskiej 40, 52-234 Wrocław, NIP 8461545003.
  2. Zasady dotyczące ochrony danych osobowych są zgodne z polskim ustawodawstwem: ustawą z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych i wydanymi na jej podstawie przepisami wykonawczymi oraz ustawą z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

 

Rejestracja i logowanie 

  1. Jeśli podczas składania zamówienia stworzysz hasło, wówczas Twój adres e-mail rejestrowany jest jako identyfikator konta. Za pomocą emaila i hasła możesz logować się u nas w celu sprawdzenia stanu realizacji Twojego zamówienia lub też zbierać punkty jako lojalny Klient.
  2. W przypadku zarejestrowanych i zalogowanych Klientów dane adresowe częściowo pobierane są automatycznie z danych podanych podczas składania pierwszego zamówienia.

 

Subskrypcja newslettera

  1. Zakładając prenumeratę newsletteru Sklepu WoolDreams lub innych elektronicznych, bezpłatnych wydawnictw Sklepu WoolDreams oraz wyrażając zgodę na jego otrzymywanie, prosimy o podanie w odpowiednim formularzu imienia oraz adresu e-mail, na który przesyłane będą kolejne wydania newslettera lub innych wydawnictw Sklepu WoolDreams.
  2. Dane podane w trakcie subskrypcji newslettera są przetwarzane wyłącznie przez Sklep WoolDreams.
  3. Wyrażając zgodę na zapis do newslettera WoolDreams, podany przez Ciebie adres e-mail będzie wykorzystany w celach marketingowych, tylko i wyłącznie przez Sklep WoolDreams. Podkreślamy, że zgodę tę możesz cofnąć w każdym czasie.

 

Pliki Cookies

  1. Sklep WoolDreams wykorzystuje technologię „cookie” (tzn.ciasteczek) w celu umożliwienia Sklepowi WoolDreams rozpoznania Ciebie i dostosowania swojej oferty do Twoich potrzeb.
  2. „Cookies” (pol.ciasteczka) to niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer www i zapisywane po stronie Użytkownika (zazwyczaj na twardym dysku).
  3. „Cookies” wykorzystywane są do:
    1. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownik danego Serwisu korzysta ze stron internetowych, co ułatwia ulepszanie struktury i zawartości Serwisu, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika;
    2. utrzymania (po zalogowaniu) sesji Użytkownika Serwisu, dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
    3. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, szczególnie Google.
  4. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki „cookies” oraz uzyskującym do  nich dostęp jest operator Serwisu.
  5. Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych („przeglądarka internetowa”) domyślnie dopuszcza umieszczanie plików „cookies” na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać  zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików „cookies” w ustawieniach przeglądarki  internetowej lub też informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie Użytkownika. Szczegółowe  informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  6. Warto jednak pamiętać, że ograniczenie stosowania plików „cookies” może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.
  7. Pliki „cookies” zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu, mogą być wykorzystywane również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.

 

Zmiana polityki bezpieczeństwa Sklepu WoolDreams

  1. Sklep WoolDreams zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, jeśli będzie wymagać tego obowiązujące prawo lub ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania sklepu WoolDreams.
  2. Sklep WoolDreams zastrzega sobie prawo do aktualizacji lub modyfikacji w/w zasad w dowolnym czasie i bez uprzedniego zawiadomienia poprzez umieszczenie zmienionej wersji na witrynie internetowej wooldreams.pl nowe brzmienie zasad „Polityki Prywatności” obowiązuje od momentu ich opublikowania na witrynie internetowej www.wooldreams.pl.

 

Kontakt:
W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości pozostajemy do Państwa dyspozycji: sklep@wooldreams.pl

 

Data: 25.05.2018

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl